CE ÎNSEAMNĂ ÎNGRIJIREA 24 DE ORE DIN 24

Vârsta sau boala constrânge uneori persoanele să apeleze la ajutor din afară. Pentru a nu fi nevoit să părăsească mediul familiar oferit de propria locuinţă, care oferă siguranţă şi este plină de amintiri, sistemul de asistenţă în regim de 24 de ore din 24 oferă clienţilor posibilitatea de a rămâne acasă, fără a fi nevoie de o relocare la un cămin de îngrijire sau de bătrâni.

Frecvent, micile aspecte din cadrul activităţii cotidiene sunt cele care creează dificultăţi deosebite.Din acest motiv, în principal activitatea de asistenţă în gospodărie şi în îndeplinirea operaţiunilor zilnice, dar şi sprijinul în asociere cu pasiunile clientului fac parte din categoria atribuţiilor personalului de îngrijire.

Personalul cu atribuţii de îngrijire locuieşte în acelaşi imobil cu clientul (într-o cameră proprie) şi dispune astfel de posibilitatea de a se ocupa imediat de necesităţile persoanei care beneficiază de îngrijire. De regulă, doi îngrijitori se schimbă între ei la interval de două săptămâni. În acest mod este asigurată pe de-o parte continuitate pentru client, iar pe de altă parte posibilitatea de odihnă pentru îngrijitori.