Despre noi

Selectarea personalului de îngrijire în gospodăriile private reprezintă o sarcină complexă care vizează în mod direct sfera personală şi intimă a unei persoane. În acest context, şi factorul uman joacă un rol foarte important. 

Consilatio Care intermediază începând cu anul 2011 personal de îngrijire calificat şi de încredere, care îşi desfăşoară activitatea în mod independent, originar din Slovacia, Ungaria, România, Polonia, Cehia şi Bulgaria pentru Austria, cu respectarea prevederilor legale. 

Condiţia pentru persoana în cauză cu atribuţii de îngrijire este reprezentată de deţinerea de cunoştinţe bune de limba germană, a unei calificări profesionale corespunzătoare şi a experienţei practice suficiente.

Pentru ca personalul de îngrijire să se poată concentra deplin asupra acestei activităţi dificile prestate la domiciliul persoanelor, Consilatio Care oferă asistenţă în beneficiul acestora la activitatea desfăşurată în Austria la/cu:

  • asigurarea obţinerii unei autorizaţii de funcţionare în Austria
  • aspecte privind legislaţia în domeniul fiscal şi al asigurărilor sociale
  • problemele apărute în relaţia cu clienţii sau la punerea în aplicare a cerinţelor acestora
  • vizite periodice cu privire la aspectele de calitate şi supravegherea personalului de îngrijire
  • formularele, contractele, materialele, etc., care facilitează activitatea curentă la faţa locului


Activitatea concretă de îngrijire este efectuată în cooperare cu Asociaţia samaritenilor Austria care, prin intermediul vizitelor periodice efectuate la faţa locului, garantează o îngrijire de top a clientului şi faptul că prestaţia personalului de îngrijire este realizată personal, profesional şi bine structurat. Activitatea este desfăşurată în Viena, Austria Inferioară, Burgenland, Steiermark, Tirol sau Carintia.