За нас

Изборът на личните асистенти за домакинство е трудна задача, която пряко засегне личното и интимно пространство на човека. Същевременно е много важна ролята на човешки фактор. 

От 2011 г. Consilatio Care предоставя квалифициран и доверен медицински персонал, работещ въз основа на частна дейност от Словакия, Унгария, Румъния, Полша, Чехия и България за да извършва медицинска помощ в Австрия, в съответствие с всички законови разпоредби. 

Предпоставка за извършване на работата на личен асистент е доброто знание на немски език, адекватната професионална квалификация и достатъчен работен опит.

За да могат личните асистенти да се концентрират изцяло върху тази дейност, преди да стигнат до клиента, Consilatio Care им помага в работата им в Австрия с:

  • създаване на частна дейност в Австрия
  • въпроси за данъчно правни и социално правни въпроси
  • проблеми с клиентите или при прокарване на своите искания към клиенти
  • редовни посещения и качествени проверки на работа на личните асистенти
  • формуляри, договори, материали и др., които улесняват ежедневната работа направо на мястото


Самостоятелната грижа се осъществява в сътрудничество с Samariterbund в Австрия, които посредством редовни посещения гарантира перфектна медицинска помощ за клиентите и служебните услуги на личните асистенти се извършват лично, професионално и са добре осигурени. Мястото за изпълняване на тази дейност е Виена, Долна Австрия, Бургенланд, Щирия, Тирол или Каринтия.